«عَنْ سَلْمَانَ الْفَارِسِیِّ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ: یَا سَلْمَانُ مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَةَ ابْنَتِی فَهُوَ فِی الْجَنَّةِ مَعِی وَ مَنْ أَبْغَضَهَا فَهُوَ فِی النَّارِ یَا سَلْمَانُ حُبُّ فَاطِمَةَ یَنْفَعُ فِی مِائَةِ مَوْطِنٍ أَیْسَرُ تِلْکَ الْمَوَاطِنِ الْمَوْتُ وَ الْقَبْرُ وَ الْمِیزَانُ وَ الْمَحْشَرُ وَ الصِّرَاطُ وَ الْمُحَاسَبَةُ فَمَنْ رَضِیَتْ عَنْهُ ابْنَتِی فَاطِمَةُ رَضِیتُ عَنْهُ وَ مَنْ رَضِیتُ عَنْهُ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ وَ مَنْ غَضِبَتْ عَلَیْهِ فَاطِمَةُ غَضِبْتُ عَلَیْهِ وَ مَنْ غَضِبْتُ عَلَیْهِ غَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهِ یَا سَلْمَانُ وَیْلٌ لِمَنْ یَظْلِمُهَا وَ یَظْلِمُ ذُرِّیَّتَهَا وَ شِیعَتَهَا.». (بحارالانوار، ج27، ص116)
سلمان میگوید: رسول خدا صلیاللهعلیه وآله فرمود: ای سلمان هرکه دخترم فاطمه را دوست بدارد در بهشت در کنار من خواهد بود، و هرکه او را دشمن بدارد در آتش جهنم خواهد بود. ای سلمان دوستی فاطمه در صد جایگاه به حال انسان سودمند است که راحتترین آنها عبارتاند از: مرگ، قبر، میزان، سنجش، محشر، و پل صراط و حسابکشی؛ پس دخترم فاطمه از هر کس راضی باشد، من از او خشنود میشوم و هر کس من از او راضی شوم خدا از او خرسند خواهد بود. و هر کس فاطمه از او خشمگین باشد، من بر او خشم میکنم و هر کس من بر او خشم کنم، خداوند بر او غضب میکند. ای سلمان وای بر کسی که به فاطمه و به فرزندان و شیعیانش ظلم و ستم کند!.
اینکه محبت حضرت زهرا سلام الله علیها؛ در صد جایگاه برای انسان نفع می بخشد؛ که آسانترین آنها هنگام مرگ و ... است. این مواقف سخت ترین جاها برای ما ها است. حقیقت این است؛ محبتی این خاصیت ها را دارد که محبت واقعی باشد و محبت واقعی بدنبال خود متابعت را دارد. وقتی که متابعت آمد آنوقت هر آنچیزی را که آن حضرت دوست میدارد محب او نیز آن را دوست میدارد.
در حدیثی آن حضرت می فرماید:«حُبِّبَ إلَىَّ من دُنیاکُم ثَلاثٌ : تِلاوَةُ کِتابِ اللّه ِ و النَّظَرُ فی وَجهِ رَسولِ اللّه ِ و الإنفاقُ فی سَبیلِ اللّه ِ» .(نهج الحیاة ، ح 164 .)
حضرت فاطمه علیهاالسلام می فرماید:از دنیاى شما سه چیز را دوست میدارم. تلاوت قرآن کریم. نگاه به چهره ی رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم؛ و انفاق در راه خدا. محبان حضرت نیز باید این سه چیز را دوست بدارند. زیرا؛ قرآن کتاب هدایت و قانون زندگی سعادت مندانه است. (ذلک الکتاب لاریب فیه هدی للمتقین) سوره بقره آیه 2. شکی در این قرآن نیست و او هدایت برای متقین است. (هذا بیان للناس وهدی و موعظة للمتقین) سوره آل عمران آیه 138. این قرآن بیان برای مردم و هدایت و موعظه برای متقین است.
حضرت فاطمه زهرا علیها السلام در دعای روز دوشنبه به خداوند عرض می کند؛ «اللّهُمَّ إنّی أسأَلُک قُوَّةً فی عِبادَتِک، وتَبَصُّراً فی کتابِک، وفَهماً فی حُکمِک. اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ، ولا تَجعَلِ القُرآنَ بِنا ماحِلاً، وَالصِّراطَ زائِلاً، ومُحَمَّداً(ص) عَنّا مُوَلِّیاً» .( بحار الأنوار : ج 90 ص 338 ح 48)
خداوندا! از تو توانی برای عبادت تو و بصیرتی در کتاب تو و فهمی در حکم تو درخواست می کنم. خداوندا! بر محمّد و آل محمّد درود فرست، و قرآن را برای ما بی حاصل قرار مده و ما را [از روی] صراط ساقط مکن و محمّد صلی الله علیه و آله و سلم؛ را از ما رویگردان مساز.
دومین چیزی که حضرت دوست می دارد نگاه کردن به صورت رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم است که خداوند متعال آن حضرت را در سوره ی احزاب آیه 21. به عنوان الگوی احسن معرفی نموده است که «لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة لمن کان یرجوا الله و الیوم الاخرو ذکر الله کثیرا» یقینا برای شما در رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم. الگویی نیکویی است برای کسی که همواره به خدا و روز قیامت ایمان دارد. و خدا را بسیار یاد می کند.
آری انسان چیزی را برای خود الگو قرار میدهد که او را دوست میدارد و زندگیش بر وفق رفتار الگو تنظیم می کند.
سومین چیزی را که حضرت دوست میدارد؛ انفاق در راه خداست. در حالیکه فدک در اختیار آن حضرت بود و در آمد فدک هم بسیار بود ولی حضرت بسیار زاهدانه زندگی می کرد و همه را در راه خدا انفاق می کرد. بالاتر از این؛ در مورد آن حضرت آمده است که شب عروسیش لباسش را به کنیزی بخشید و با لباس کهنه به خانه ی شوهر رفت و این سیره ی حضرت است. و بر محبان است که سیره ی او را سرمشق زندگی خود قرار دهند تا سعادت مند دنیا و آخرت شوند و محبت آن حضرت به فریاد شان برسد. والسلام.
کلمات کلیدی: