سفارش تبلیغ
صبا ویژن
روزى دو گونه است : روزیى که آن را جویى ، و روزیى که تو را جوید و اگر پى آن نروى راه به سوى تو پوید . پس اندوه سال خود را بر اندوه روز خویش منه که روزى هر روز تو را بس است . پس اگر آن سال در شمار عمر تو آید ، خداى بزرگ در فرداى هر روز آنچه قسمت تو فرموده عطا فرماید و اگر آن سال در شمار عمر تو نیست ، پس غم تو بر آنچه از آن تو نیست چیست ؟ و در آنچه روزى توست هیچ خواهنده بر تو پیشى نگیرد ، و هیچ غالبى بر تو چیره نشود ، و آنچه برایت مقدر شده تأخیر نپذیرد . [ این گفتار پیش از این در آنجا که سخن از این باب بود گذشت لیکن در اینجا روشن‏تر و گسترده‏تر است ، بدین رو بر قاعده‏اى که در آغاز کتاب نهادیم آن را از نو آوردیم . ] [نهج البلاغه]
قطره ی شبنم

قال علی علیه السلام، «شتان مابین عملین، عمل تذهب لذته و تبقی تبعته، و عمل تذهب مئونته و یبقی اجره»، (نهج البلاغه حکمت 117، نسخه فیض الاسلام).

حضرت علی علیه السلام، میفرماید، چقدر فرق است بین دو عمل، عملی که لذت آن زود گذر است و بزودی از بین می رود ولی آثار و تبعات آن باقی میماند. اما عملی که سختی و مشقت آن از بین می رود ولی اجر و پاداش آن برای انسان باقی میماند و در آخرت از آن بهره مند می شود.

به همین جهت است که شخص دور اندیش همواره در اعمال و رفتار خود دقت میکند که مبادا کاری را انجام دهد که سر آنجام آن بد باشد، و سبب گرفتاری او گردد. زیرا؛ انسان بزودی از این دنیا رخت بر می بندد، و به سرای باقی می شتابد. بر اساس روایت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم، دنیا مزرعه آخرت است، و انسان باید در این دنیا بذری را بکارد، که ثمره آن، مفید برای اوضاع و احوال او در آن جهان باشد.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط حسن علی نصرتی 90/2/26:: 12:30 عصر     |     () نظر